petak, 28. studenoga 2014.

Tjestenine sa surimi štapićima i maslinama

Za sve ljubitelje morskih plodova.
Široke rezance skuhajte u slanoj vodi po uputstvu na vrećici.Procjedite i operite ih mlačnom vodom.Pokapajte sa malo ulja i promješajte da vam se ne zaljepe.

Na maslinovom ulju dodajte iskosani češnjak, i kad zamiriše dodajte peršin i na 1 cm kockice paradajza.Kuhajte 5 min i zatim dodajte surimi štapiće narezane na 2-3 cm. i zatim dodajte kukuruz, sve začine i bilje, dodajte vrhnje i juhu i kuhajte na tihoj vatri još 5-7 min. dok se malo umak zgusne.
Dok se umak kuha, ikoštite masline od koštica i narežite ih na krugove. Sipajte umak i izmješajte tjestenine, podjelite na tanjire i na svakom tanjiru raspodelite odozgo masline.( masline baš super pašu jer su surimi slatke i oni sa gorčinom i keselošću baš razbiju tu slatkoću.

Nema komentara:

Objavi komentar