petak, 9. listopada 2015.

KOZUNAČENE KIFLE

Slatke,mekane kifle.Kozunak na bugarskom znači ...blagdanski kruh...uskršnji kruh, tako što je tjesto za ove kifle od tog blagdanskog kruha.Recept dobila od jedne bugarke na FB.




Sastojci

  • 4 jaja
  • 200 gr. šečer
  • 200 gr. kiselo mlijeko
  • 125 gr. svinjska mast ili maslac
  • 1 kocka svjež kvasac
  • 1 žličica soli
  • kora naribana od 1 limuna
  • 1 vanilin šečer
  • 125 ml. mlačnog mlijeka
  • 50 ml. mlijeka za rastvaranje kvasca
  • 1250 gr. pšenično glatko brašno
  • JOŠ:
  • 1 -2 žumanjka za premazivanje
  • djem
  • kristal šečer za posipanje


toplo mlijeko rastvorite kvasac,dodajte 1 žlicu od količine šečera i 1 žlicu brašna.Ostavite da naraste.
Izlupajte jaja viljuškom, dodajte šečer,vanila,mlačno mlijeko,soli,kora od limuna,kiselo mlijeko,omekšana mast i prosejte brašno i dodajte u tekuću smjesu.

Izmjesite glatko tijesto i pustite ga na toplom da udupla.Zatim podjelite ga na loptice od 100 gr. koje razvaljajte u obliku elipse, na jednom kraju stavite đem i savijte kao rolatiće. Stavite ih na pleh pokriven pek papirom, ređajte ih malo bliže nego obično .
Ostavite ih opet da narastu, pred pečenjem namažite ih žumanjcetom i posujte ih šečerom.Pecite ih na 180 stepeni do zlatno braon boje.


Nema komentara:

Objavi komentar