KOZUNAČENE KIFLE
Slatke,mekane kifle.Kozunak na bugarskom znači ...blagdanski kruh...uskršnji kruh, tako što je tjesto za ove kifle od tog blagdanskog kruha.Recept dobila od jedne bugarke na FB.
Izmjesite glatko tijesto i pustite ga na toplom da udupla.Zatim podjelite ga na loptice od 100 gr. koje razvaljajte u obliku elipse, na jednom kraju stavite đem i savijte kao rolatiće. Stavite ih na pleh pokriven pek papirom, ređajte ih malo bliže nego obično .
Ostavite ih opet da narastu, pred pečenjem namažite ih žumanjcetom i posujte ih šečerom.Pecite ih na 180 stepeni do zlatno braon boje.
Slatke,mekane kifle.Kozunak na bugarskom znači ...blagdanski kruh...uskršnji kruh, tako što je tjesto za ove kifle od tog blagdanskog kruha.Recept dobila od jedne bugarke na FB.
Sastojci
- 4 jaja
- 200 gr. šečer
- 200 gr. kiselo mlijeko
- 125 gr. svinjska mast ili maslac
- 1 kocka svjež kvasac
- 1 žličica soli
- kora naribana od 1 limuna
- 1 vanilin šečer
- 125 ml. mlačnog mlijeka
- 50 ml. mlijeka za rastvaranje kvasca
- 1250 gr. pšenično glatko brašno
- JOŠ:
- 1 -2 žumanjka za premazivanje
- djem
- kristal šečer za posipanje
-
U toplo mlijeko rastvorite kvasac,dodajte 1 žlicu od količine šečera i 1 žlicu brašna.Ostavite da naraste.
Izlupajte jaja viljuškom, dodajte šečer,vanila,mlačno mlijeko,soli,kora od limuna,kiselo mlijeko,omekšana mast i prosejte brašno i dodajte u tekuću smjesu.
Ostavite ih opet da narastu, pred pečenjem namažite ih žumanjcetom i posujte ih šečerom.Pecite ih na 180 stepeni do zlatno braon boje.
Nema komentara:
Objavi komentar