petak, 28. studenoga 2014.

Pečena riža sa povrćem,piletinom i pečurkama

Lepa kombinacija sa rižem,povrćem,pečuraka i piletinom, spoj ukusa i mirisa.


Piletinu skuhajte u vodi u kojoj dodate 2 kocke za juhu, malo soli.Kožu izvadite na stranu i meso nakidajte na male komadiće.
Na ulju u duboku tavu kao vok ispržite kratko crni luk,dodajte obe boje paprike na kocke i mrkvu na pločice.Dinstajte dok sve ne omekša ali pazite da povrće ne izgubi boju.Dodajte iskidano meso i šampinjone i iskosani peršin još 5 min zajedno mešajte da se ukusi prepoje.
Rižu dva puta operite hladnom vodom da izađe sav skrob.Procjedite i dodajte je povrću.Zatim dodajte juhu, na vrh žličice mlevene crvene parike,izmješajte i sve zajedno isipajte u vatrostalnu posudu ili u tepsiju.Tečnosti treba biti toliko da pokrije sve i mrvicu više.
Pecite u prethodno sagrevenoj pečnici na 200 stepeni 30 min, odnosno dok sva tečnost ne ispari.Pazite da vam se ne presuši, mora riža malo da bude kremasta i sjajna.



Nema komentara:

Objavi komentar