petak, 23. srpnja 2010.

Juha od paradajza sa ribanom kašom

Fina kremna juhica, koja je prigodna za sve prilike.Može se koristiti i kao predjelo.





Sastojci:

Za ribanu kašu :
  • jaje
  • ostro brašno po potrebi

Izmiksajte sa štapnim mikserom pelate.Češnjak izgnječite ili sitno naseckajte.
Na maslacu zapržite brašno i dodajte češnjak.Dodajte pelate, paradajz iz tube i izmešajte.Postepeno dodavajte vodu i mešajte dok se ne ujednači.
Dodajte šečer, sol, papar, kocke za juhu i pred krajem kuhanja dodajte ribanu kašu dok se ne skuha.
Juhu poslužite odmah jer će se ribana kaša raskuhati u juhi ako stoji više vremena.
Ribanu kašu napravite tako da sa jednim jajetom i brašnom zamesite jako tvrdo tjesto u vidu lopte i ostavite da se malo isuši.Zatim uzmete ribež i naribajte na onu stranu sa manjim rupicama jer kasnije se kaša udvostruči.

Nema komentara:

Objavi komentar