Fina kremna juhica, koja je prigodna za sve prilike.Može se koristiti i kao predjelo.
Sastojci:
Za ribanu kašu :
Na maslacu zapržite brašno i dodajte češnjak.Dodajte pelate, paradajz iz tube i izmešajte.Postepeno dodavajte vodu i mešajte dok se ne ujednači.
Dodajte šečer, sol, papar, kocke za juhu i pred krajem kuhanja dodajte ribanu kašu dok se ne skuha.
Juhu poslužite odmah jer će se ribana kaša raskuhati u juhi ako stoji više vremena.
Ribanu kašu napravite tako da sa jednim jajetom i brašnom zamesite jako tvrdo tjesto u vidu lopte i ostavite da se malo isuši.Zatim uzmete ribež i naribajte na onu stranu sa manjim rupicama jer kasnije se kaša udvostruči.
Sastojci:
- 1 konzerva oljupljenih pelata od 400 gr.
- 1 žlica paradajza iz tube
- 2 čena češnjaka
- 50 gr maslaca
- 2 kocke za juhu
- 2 žlice brašna
- 1,5 l vode
- 1 žličica šečera
- 100 gr ribane kaše
- sol,papar
Za ribanu kašu :
- 1 jaje
- ostro brašno po potrebi
Na maslacu zapržite brašno i dodajte češnjak.Dodajte pelate, paradajz iz tube i izmešajte.Postepeno dodavajte vodu i mešajte dok se ne ujednači.
Dodajte šečer, sol, papar, kocke za juhu i pred krajem kuhanja dodajte ribanu kašu dok se ne skuha.
Juhu poslužite odmah jer će se ribana kaša raskuhati u juhi ako stoji više vremena.
Ribanu kašu napravite tako da sa jednim jajetom i brašnom zamesite jako tvrdo tjesto u vidu lopte i ostavite da se malo isuši.Zatim uzmete ribež i naribajte na onu stranu sa manjim rupicama jer kasnije se kaša udvostruči.