Sastojci :
500 gr.prokulica
7-8 čelna bijelog luka
1 svježa crvena paprika
1 veća mrkva
100 gr. pikantan kulen
100 gr. slanine
2 žlice maslinovo ulje
1 žlica maslaca
1 žlica jabučnog octa
malo soli,papar
PRIPREMA:
Prokulice očistite i odrežite gore peteljke , stavite u posoljenu vodu i kad voda provri dodate prokulice.Kuhate ih 10 min da ostane lepa boja.Ocijedite ih i operite hladnom vodom.
U tavu na maslinovom ulju i maslacem dodate narezani kulen i slaninu na trakice, isto tako i crvenu papriku i mrkvu na tanke trakice.Pržite i dinstajte dok se povrće ne omekša i ne zapeku slanina i kulen.Na kraju dodate protisnuli ili na sitno narezani bijeli luk, popržite ga 30 sekundi i dodate žličicu octa.Začinite solju i paprom.
Dok vam se povrće i kulen dinstaju u tavi, za to vrijeme uključite toster ili na gril tavu zapecite na suho prokulice sa svih strana.I dodate ih u povrće, sve zajedno izmješajte i poslužite uz meso ili rižu.
Neka vam je dobar tek !!!
P