ZAPEČENE BOLONJEZ PALAČINKE
Nisam imala tjesto za lazanje, i napravila palačinke bolonjeze.Ispala je super ukusna kombinacija.
Sastojci
2 osobe- 7-8 palačinke
- 350 gr. faširanog mesa
- 2 glave crni luk
- 2 čena bijeli luk
- malo kosani peršin
- 1 malu mrkvicu
- 300 ml. pasiranih pelata
- 2 žlice. bijelo vino
- malo suhi origano
- sol,papar,vegeta,češnjak u prahu
- preljev:
- 250 ml. vrhnje za kuhanje
- 3 jaja
- 150 gr.ili više gauda sir za naribati
- malo soli,papra
Ispecite palačinke kako ih obično pečete.
Na ulju ispržite sitno iskosanog luka, dodajte narezani češnjak,naribanu malu mrkvicu i mljeveno meso.Meso dinstajte dok ne promjeni boju, zatim dodajte sve ostale začine i vino i pasirane pelate.
Meso dinstajte kratko...toliko da se pelate reduciraju i malo umak zgusne(toliko za da možete da filate palačinke i da vam ne teče).
Zatim nafilajte i zarolajte palačinke, poređajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu.
Od vrhnja,jaja,soli,papra napravite smjesu i prelijte palačinke.Pecite ih u prethodno zagrejanoj pečnici na 200 stepeni , kad počnu malo ponekud da dobijaju zlatnu boju izvadite ih i naribajte sir odozgo i vratite ih natrag u pečnicu dok se fino ne dobije zlatno braon boju.
Dobar tek !!!
Nema komentara:
Objavi komentar