petak, 9. listopada 2015.

ZAPEČENE BOLONJEZ PALAČINKE

Nisam imala tjesto za lazanje, i napravila palačinke bolonjeze.Ispala je super ukusna kombinacija.

Sastojci

  2 osobe
  • 7-8 palačinke
  • 350 gr. faširanog mesa
  • 2 glave crni luk
  • 2 čena bijeli luk
  • malo kosani peršin
  • 1 malu mrkvicu
  • 300 ml. pasiranih pelata
  • 2 žlice. bijelo vino
  • malo suhi origano
  • sol,papar,vegeta,češnjak u prahu
    • preljev:
    • 250 ml. vrhnje za kuhanje
    • 3 jaja
    • 150 gr.ili više gauda sir za naribati
    • malo soli,papra


Ispecite palačinke kako ih obično pečete.

Na ulju ispržite sitno iskosanog luka, dodajte narezani češnjak,naribanu malu mrkvicu i mljeveno meso.Meso dinstajte dok ne promjeni boju, zatim dodajte sve ostale začine i vino i pasirane pelate.

Meso dinstajte kratko...toliko da se pelate reduciraju i malo umak zgusne(toliko za da možete da filate palačinke i da vam ne teče).

Zatim nafilajte i zarolajte palačinke, poređajte ih u nauljenu vatrostalnu posudu.
Od vrhnja,jaja,soli,papra napravite smjesu i prelijte palačinke.Pecite ih u prethodno zagrejanoj pečnici na 200 stepeni , kad počnu malo ponekud da dobijaju zlatnu boju izvadite ih i naribajte sir odozgo i vratite ih natrag u pečnicu dok se fino ne dobije zlatno braon boju.

Dobar tek !!!

Nema komentara:

Objavi komentar